top of page
Søk
  • Forfatterens bildegilfredhelm

Koselig poker kveld hjemme

Poker er et spill som har nådd inn i mange nordmenns hjerter. Noen tar dette spillet mer seriøst enn andre. Poker er en spill der både ferdigheter og flaks er involvert. Man trenger ikke alltid å ha den beste hånden på bordet for å vinne. Har man “baller” og stor nok bankroll, bløff i vei!

Poker online eksploderte her til lands rett etter 2000-tallet. Flere og flere nordmenn som tidligere var ukjente med spillet forelsket seg raskt i dette. Det er mange forskjellige typer pokerspill, men uansett type, grunnreglene er fortsatt det samme. De mest populære poker typene som spilles er blant annet Texas Hold`em, Omaha Hi-Lo og 7 Card Stud. Men på mange online casinoer så tilbys det flere varianter i tillegg til de nevnte, blant annet Pineapple, 5 Card Stud, HORSE og mange flere. Norske pokerspillere har nå i mange år kjempet for å få pokerspill lovlig. Etter mye om og men, har de endelig fått lov til å spille poker i Norge, under visse begrensninger. I norge er det kun tillatt å arrangere Poker i vennelag og NM i turneringspoker. Selv om man arrangere en pokerkveld hjemme med venner så er det også begrensninger der, som for eksempel;

  • Deltakerne må være i nær omgangskrets

  • Må foregå i et privat hjem og ikke ha noe profesjonell preg over seg

  • Ikke lov å være mer enn maks 10 personer

  • Maks sum som er tillatt å spille per spiller kan ikke overstige 1000 kroner

Om ønskelig så kan man lese mer om regelen for å spille poker i Norge her.

La oss holde oss til poker i vennegjengen og komme med noen gode tips for en vellykket pokerkveld.

  1. Om man har en kjæreste/kone/samboer spør ALLTID på forhånd om det er ok at du kan henge med gutta for en pokerkveld (for menn)

  2. Ta med god drikke, penger (med mindre du har Vipps), godt humør og ikke minst pokerface.

  3. Som vert/vertinne så sørg for at gjestene (i noen tilfeller, ofrene) har nok snacks til drikken sin. Fingermat er å anbefale på det sterkeste, men prøv å unngå fett fingermat slik at man unngår å få fettete fingrer på kortene. Er det “gutta” som kommer for en pokerkveld og du virkelig ønsker å vinne og psyke dem litt ut, legg frem kun oppkuttet grønnsaker og vanlig yoghurt som dip, eller annet typisk mat som gutta ikke forbinder med typiske guttekvelder

  4. Holde dere til de angitte reglene som er satt av staten (!!)

  5. Glem at de andre spillerne er dine venner eller bekjente. Ta frem konkurranseinstinktet og spill uten nåde

  6. Nyt spillet og den sosiale sammenkomsten, og gjør rent bord!

Husk at disse tipsene er bare en guide for en vellykket pokerkveld. Det finnes garantert drøssevis av andre måter å gjøre det på. Hele poenget med en pokerkveld i en vennegjeng er at alle skal trives og ha det gøy, men samtidig ha en litt konkurransepreget stemning. Og hvis du vil trene på pokerspill med ukjent folk, prøv gjerne å spille den på nett!

157 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2_Post
bottom of page